Mei21 DL Hommage DETAIL Pagina SF
Mei21 DL Hommage Aan Dukke Ellington Jazz Orchestra PB 3
Mei21 DL Hommage Aan Dukke Ellington Jazz Orchestra PB 1

Hommage aan Duke Ellington

Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel ft. Anna Serierse

Jazzmusici van wereldklasse

Theater De Landing try-out Bestel
Meer info

‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ - Het is één van de vele hits van jazzlegende Duke Ellington, maar ‘Duke’ liet zich ook sterk inspireren door klassieke muziek en bracht jazz- en symfonieorkest dichter bij elkaar.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt nu, 50 jaar na zijn dood, terug op het veelzijdige oeuvre van Duke Ellington.

Naast een nieuwe bewerking van Grieg's Peer Gynt Suite hoor je ook de vele klassiekers die hij samen met Ella Fitzgerald opnam, in dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht.

Het concert wordt geleid door de Amerikaanse dirigent Dennis Mackrel. Of je nu jazzfan bent of een liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen!

Over Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dennis Mackrel
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De big band behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman.

Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest werkt al méér dan twintig jaar samen met dirigent, componist en jazzdrummer Dennis Mackrel, bekend van the Count Basie Orchestra en het Vanguard Jazz Orchestra.

Deze voorstelling vindt plaats op onze nieuwe locatie De Landing:

  • Adres: Uilenstede 106 - 1183 AM Amstelveen.
  • Parkeren rond studentencampus Uilenstede is vanaf 18.00 uur gratis.
  • De Podiumpas is niet geldig op onze locatie De Landing.
Theater De Landing try-out Bestel

Prijzen

Normaal
€ 20,00
CJP
€ 18,00
Student
€ 10,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Website jazzorchestra.nl
Ik wil Language no problem